Pårørende

At være pårørende til en syg eller til en misbruger er en følelsesmæssig kæmpe udfordring, hvor du kan opleve helt at miste adgangen til egne følelser og behov, i forsøg på at hjælpe den syge eller misbrugende.

Måske ved du i starten ikke hvad det handler om!
Du oplever måske en tiltagende social isolation, håbløshed, er måske ofte syg og føler dig drænet.

Det kan være at du selv er opvokset i en familie hvor der blev drukket for meget eller at en af dine forældre havde et handicap eller sygdom , så du er ”trænet” i at der ikke er meget plads til dine behov og føler dig mest tryg i rollen som ”hjælper”.

Måske det endda tit lykkes for dig at tænke ”Det er ikke så slemt, det går over”, ” Det er værst for den ramte, jeg er jo den raske ” .

Mange års erfaring.

Man kan udvikle antenner, hvor man bruger alle sine kræfter på at tolke og indrette egne følelser, behov og adfærd efter andre. Så der er kaldet på at skabe eller genskaber kontakten til sig selv, egne følelser, behov og grænser.

Jeg har arbejdet med pårørende i mange år, senest for TUBA Aarhus.

Jeg har derfor en stor specialist viden om hvordan dette kan udvikle sig til senskader der forstyrrer relationer, selvværd, følelsesregulering mm. Og jeg har mulighed for at tilbyde hjælp til den enkelte og som par, idet dette også kan forstyrre evnen til tæt tilknytning.